NOTÍCIES

L’ESCOLETA CREIX AMB UNA NOVA SEU A ROSES

L’Escoleta de Trail Running Cap de Creus continua treballant en el seu creixement i el proper 11 de gener obrirà una nova seu a Roses.

Amb el nom d’ “Escoleta de Trail Running Roses”, l’activitat continuarà treballant en oferir la millor qualitat als infants seguint essent fidel al seu principi bàsic “Lo esencial és no correr ràpid, és saber córrer per la vida”.

 

Els dies seran els dilluns i djous de 17h30 a 19h i el punt de trobada serà a l’Institut Illa de Rodes, a pocs metres del Parc Natural de Creus, el “terreny de joc” de L’Escoleta.

 

Aquest projecte arriba al municipi rosinc sumant amb l’entitat local “Club Atletisme Roses” i tindrà com a coordinador, el reconegut corredor local Xavi Llamas . La sinergia amb el Club Atletisme Roses és indispensable pel bon funcionament del projecte i així, posar en valor un esport fantàstic que cada vegada està tenint més Presència a Roses, un clar exemple va ser que el passat mes de setembre , Roses va ser la capital mediàtica del trailrunning amb la celebració del Trail Cap de Creus.

 

El projecte de l’Escoleta de Trail Running va nèixer al 2013 a Vilajuïga (Alt Empordà) i en l’actualitat compta amb 5 “Escoletes”: Vilajuïga, Llançà ,Navata, Llagostera i Roses. Durant el curs 2019/2020 es van acollir més d’un centenar d’alumnes entre 4 i 16 anys entre els tots els centres que eren un total de 3: Vilajuïga, Llançà i Navata.

 

Per aquesta temporada, des de l’Escoleta s’ha apostat per un creixement del projecte i és per aquest motiu que s’han creat dues noves seus: Llagostera (ja en funcionament amb 35 nens) i Roses (obrirà etapa a partir del mes de gener del 2021).

 

Els principis de l’Escoleta s’estructuren en 4 grans blocs de treball: Gestió esportiva, educació, gestió emocional i salut. Cal destacar que deguda a la situació actual, L’Escoleta de Trail Running s’ha reforçat amb la incorporació de professionals de salut al seu equip de treball, per així oferir la millor formació als entrenadors i alumnes respecte a aquesta nova normalitat. Cal remarcar que el Trail és una activitat segura i de fàcil aplicació en quan a les mesures de seguretat ja que, es treballa en grups petits, a l’aire lliure (espais naturals) i sense contacte físic. En aquest sentit destaquem que l’inici d’aquesta temporada ha estat molt positiu amb la inscripció de més de 150 alumnes entre les 4 “escoletes” actuals.

 

Des de l’Escoleta de Trail Running Roses volem agrair les facilitats de l’Ajuntament de Roses, el Club Atletisme Roses i de l’Institut Illa de Rodes per a dur a terme aquesta activitat al municipi.